Mobilní Smart zamíchal kartami: Co je nového?

Mobilní Smart zamíchal kartami: Co je nového?

Připomenout si PIN, zobrazit údaje pro platební bránu, případně kartu zablokovat. To všechno teď ve Smartu půjde snáz než dřív. Přidali jsme i úplně nové funkce: přímo v aplikaci si třeba ověříte, v jakých e-shopech a online předplatných máte uloženou kartu.

07/2024

Na novou sekci karty si zvyknete rychle

ČSOB Smart nová sekce karty

 

Čím míň hledání a klikání, tím líp. Taková je filozofie změn v sekci „Karty“, jedné z nejpoužívanějších ve Smartu. Úplně nahoru jsme vypíchli funkce, které využíváte nejčastěji:

  • Platby – Historie plateb vybranou kartou
  • Číslo karty – Údaje z přední i zadní strany karty
  • PIN – Pro všechny, kdo nemají paměť na hesla
  • Zablokovat – Dočasná i trvalá blokace do pár sekund

Na koláčovém grafu vidíte, kolik z limitu vám ještě zbývá.

Nebojte, ostatní funkce nezmizely. Všechny je máte seřazené dole hezky pod sebou.

Novinka: Přehled míst, kde máte uloženou kartu

Platit v e-shopech na jedno kliknutí je fajn. Stejně tak platit předplatné Netflixu, Spotify a dalších služeb automaticky kartou, kterou si u nich uložíte. Co když ale toho máte tolik, že najednou ztratíte přehled, kde všude znají vaši kartu? Teď si v tom snadno a rychle uděláte pořádek.

Přečtěte si víc o nové funkci Obchody a služby s uloženou kartou.

 

Ve Smartu přibyla e-Směnárna. K čemu je?

Když u nás máte jak běžný, tak devizový účet (například s eury nebo dolary), můžete mezi nimi díky e-Směnárně snadno a rychle převádět peníze. Pokud ještě devizový účet nemáte a hodil by se vám, založte si ho v e-shopu na pár kliknutí.

To není všechno: 5 roztomilých drobečků ve Smartu, které potěší

  1. Vozidla výhodně – Na úvodní stránce v sekci „Jdeme vám naproti“ přibyla volba „Vozidla výhodně“. Najdete tam atraktivní slevy na auta či motorky známých značek ale i zvýhodněné financování od ČSOB Leasing.
  2. Kate Coin – V průběhu léta pro vás spouštíme nový program Kate Coin. Najdete ho exkluzivně v nejnovější verzi Smartu hned na úvodní stránce.
  3. Ovládání penzijka – Potřebujete založit penzijko dětem, přejít na nový typ nebo si převést stávající penzijko od konkurence k nám? Začněte ve smartovém e-shopu.
  4. Registrace do Skip Pay – Když si ve Smartu zakládáte účet, můžete se zároveň registrovat v našich odložených platbách Skip Pay.
  5. Zobrazení PINu pro slabozraké – Pokud se vám na displeji špatně čte, Smart vám váš PIN ke kartě nadiktuje.

Nejvyšší čas vyladit si penzijko

Nejspíš jste to už slyšeli – od 1. července se zvyšuje maximální státní příspěvek na penzijní spoření na 340 Kč. Abyste na něj dosáhli, je potřeba si spořit aspoň 1 700 Kč měsíčně. Posouvá se i hranice minimálního příspěvku, a to na 500 Kč.

Pokud u nás penzijko máte a částku jste si zatím neupravili, můžete to pořešit hned teď. V detailu penzijního spoření kliknete na tlačítko Změna měsíčního příspěvku a za chvíli to celé můžete pustit z hlavy.

Pojistky ke kartě si naklikáte přímo v e-shopu

Až budete potřebovat celoroční cestovní pojištění nebo pojištění ztráty a krádeže karty, otevřete si e-shop ve Smartu nebo v internetovém bankovnictví a rovnou si ho tam sjednejte. Uvidíte, jaká to bude rychlovka.

TIP: Pokud se vám v pohybech (historii plateb) špatně hledaly trvalé příkazy, příště už je najdete hned. Nově se totiž ve Smartu i v internetovém bankovnictví zobrazují tak, jak jste si je sami pojmenovali.

Kate vám ukáže, jaké máte výhody

Už jste to jistě zaslechli nebo třeba zahlédli v televizi: být aktivní na účtu se vyplácí. Neboli pokud náš účet aktivně používáte, máme pro vás výhody. Které to jsou a jak je získat, vám prozradí naše virtuální asistentka Kate. Zeptejte se jí jednoduše: „Jaké mám výhody za aktivitu“.

TIP: Kate vám nově vyřídí i odložení nebo snížení splátky vaší půjčky. Napište jí třeba „chci snížit splátku úvěru“ a ona už se vás sama doptá a vysvětlí, co a jak.

ČSOB Identita: jak zjistit uživatelské jméno

Potřebujete se přihlásit, ale zapomněli jste uživatelské jméno? To se stává běžně. Proto pro vás máme jednoduchý návod, jak z toho ven:

  1. Dostanete se do Smartu? Pokud ano, uživatelské jméno najdete nahoře po kliknutí na své jméno.
  2. V ostatních případech klikněte na přihlašovací stránce do internetového bankovnictví klikněte na Nedaří se mi přihlásitUživatelské jméno. Vyplníte telefonní číslo a e-mail registrovaný u nás, na který vám uživatelské jméno obratem pošleme.

Uživatelské jméno máte, ale nepamatujete si heslo? Nezbývá než si vytvořit nové. Na přihlašovací stránce do internetového bankovnictví zvolte Nedaří se mi přihlásit a pak Heslo. Následně vyplníte uživatelské jméno, které už znáte, a opíšete kód, který vám pošleme e-mailem. Nakonec si zvolíte nové heslo a změnu potvrdíte Smart klíče.

Lepší přehled, kam se s ČSOB Identitou hlásíte

Kdykoli se s ČSOB Identitou poprvé přihlásíte do nějakého státního nebo soukromého portálu, pošleme vám e-mailem upozornění. Ať máte jistotu, že se za vás na internetu nikdo nevydává.

 

Přečtěte si také

Tipy a návody
Od 26. října už internetové platby kartou ČSOB nestačí potvrzovat pouze SMS kódem. Abychom splnili pravidla nové evropské směrnice, zaplatíte online pouze s aplikací Smart klíč.
Tipy a návody
Co s hromadou mincí, jakmile naplníte prasátko? Zajděte do banky nebo na poštu a vložte si je zdarma na účet. Přečtěte si, jak na to.
Tipy a návody
Vzpomenete si na své limity na své platební kartě? Jak často je měníte? A k čemu je to dobré? Pojďme si objasnit, jaké funkce vlastně limity na kartách mají.