Podcasty slaví 100 díl

Buďte v obraze - podcast ČSOB nejen o byznysu slaví 100. díl

Na cestu, domů nebo kamkoli jinam jsme se k vám přidali už stokrát s naším podcastem Buďte v obraze. A tak je čas trochu bilancovat. Za poslední dva roky jsme vám nabídli přes 60 hodin informací a zábavy. Kdybyste si chtěli pustit všechny díly najednou, tak by vám vystačily i na cestu ze severu na jih Evropy.

08/2022

„Není nic staršího než včerejší noviny,“ říkal Karel Čapek. A tenhle článek je starý už víc než rok. Tak pozor, některé věci už nemusí platit. Možná raději mrkněte na aktuální články.

Každé dva týdny na vás čeká nový díl, který trvá obvykle 30–60 minut. Nejčastěji se zaměřujeme na témata spojená s byznysem, inovacemi a ekonomikou, a zároveň k nám do studia ale míří i hvězdní hosté.

Jubilejní stý díl jsme natáčeli s představitelem filmového Emila Zátopka a členem Dejvického divadla hercem Václavem Neužilem. Moderátorce Lence Vahalové se svěřil kromě letních plánů třeba i s tím, že se nachází v krizi středního věku, cítí neklid a po roli Emila Zátopka se ocitl ve vzduchoprázdnu. Poslechněte si víc.

 

Václav Neužil

Václav Neužil: Krizi středního věku beru jako inspiraci pro další role

 

Nejčastěji vás ale zajímá svět peněz a z něj hlavně investice. Úplně nejposlouchanější epizodou naší podcastové série je díl o investování na burze. V ní generální ředitel Patria Finance Tomáš Jaroš popisuje moderátorovi Tomáši Sedláčkovi i to, jak se zvedl zájem Čechů o akciové a další trhy za covidu-19. Zajímá vás, kdy ideálně s investicemi začít? Zaposlouchejte se.

 

Tomáš Jaroš

Tomáš Jaroš: Nejen o investování na burze

Ze zákulisí natáčení podcastu

Při přípravě podcastu také občas zažíváme náročnější chvíle. „Jednou nám nedorazil host, takže jsme improvizovali a k mikrofonu pozvali našeho mistra zvuku Martina Hoffera, který produkuje hudbu pro filmy, videohry a je zakladatelem elektronické kapely Skyline,“ prozrazuje dramaturgyně a produkční podcastu Michaela Krebsová.

Další doporučené TOP epizody

Byznys

  1. Finance a investování ve světle (ne)očekávaných událostí - Martin Vašek, výkonný ředitel ČSOB pro investiční produkty a zároveň generální ředitel ČSOB Penzijní společnosti
  2. Pokud mají firmy inovovat, musí si připustit změnu - Ján Lučan, člen představenstva ČSOB zodpovědný za oblast vztahového bankovnictví
  3. Umělá inteligence i kyberútoky - Martin Rehák, zakladatel společnosti Resistant AI

Společnost

  1. Lidem po poranění míchy pomáháme už 30 let - Alena Jančíková, ředitelka České asociace paraplegiků
  2. Musel jsem se naučit říkat NE - Hynek Čermák, herec
  3. Jeden den na stavbě a druhý u japonského císaře - Pavel Podruh, zakladatel projektu Český soběstačný dům

 

Podcast si můžete pustit přímo zde na stránce nebo v těchto aplikacích:

 

Proč poslouchat podcasty

Časově se vám přizpůsobí
Pořad si můžete pustit kdykoli, ať jste na cestě kamkoli, anebo jen tak odpočíváte třeba na gauči nebo děláte cokoli jiného.

Vybere si každý
Najdete si, co vám vyhovuje, a je jedno, jestli chcete poslouchat spíš odpočinkovější témata anebo komplexní analýzy v češtině nebo cizích jazycích.

Rozmanitá délka
Jednotlivé epizody obvykle mívají 20–30 minut, ale objevují se i pětiminutové i hodinové pořady.

Naši moderátoři

Foto Lenka Vahalová

Lenka Vahalová

Herečka a moderátorka. Už několik let je součástí Českého rozhlasu, pro který pravidelně připravuje pořad Host Lenky Vahalové. Ve volném čase vášnivě cestuje, jezdí na koni nebo hraje na saxofon, ať už v divadle či s kapelou.

Foto Tomáš Sedláček

Tomáš Sedláček

Autor knihy Ekonomie dobra a zla, která byla přeložena do 21 jazyků. Byl ekonomickým poradcem prezidenta Václava Havla a dlouhodobým členem Národní ekonomické rady vlády (NERV). V současné době přednáší na univerzitách a působí jako hlavní makroekonomický stratég ČSOB.

Michaela Lhotková

Michaela Lhotková

Ve své současné pozici v ČSOB vede tzv. Daily banking a zastává roli CIO, v níž zodpovídá za několik inovativních společností v portfoliu ČSOB, elektronické bankovnictví, otevřené bankovnictví a digitální transformaci současného obchodního modelu vč. zavádění služeb AI. V rámci pořadu „Buďte v obraze“ se soustředí na oblast INOVACÍ. Zve si inspirativní a úspěšné osobnosti, které se se svými unikátními nápady a řešeními dokázaly prosadit nejen v České republice.

 

Přečtěte si také

Tipy a návody
Od 26. října už internetové platby kartou ČSOB nestačí potvrzovat pouze SMS kódem. Abychom splnili pravidla nové evropské směrnice, zaplatíte online pouze s aplikací Smart klíč.
Tipy a návody
Co s hromadou mincí, jakmile naplníte prasátko? Zajděte do banky nebo na poštu a vložte si je zdarma na účet. Přečtěte si, jak na to.
Tipy a návody
Vzpomenete si na své limity na své platební kartě? Jak často je měníte? A k čemu je to dobré? Pojďme si objasnit, jaké funkce vlastně limity na kartách mají.