Domek nebo apartmán v cizině

Domek nebo apartmán v cizině? A proč ne?

Proč platit na dovolené za hotel, když si můžete užívat ve vlastním. Omezovat se přitom nemusíte jen na nabídku českých chat a chalup. Koupit si třeba domek nebo apartmán v Rakousku, Itálii nebo Španělsku je jednodušší, než si možná myslíte. Často i levnější. Čtěte dál, dozvíte se víc.

07/2024

V zahraničí jsou nemovitosti často levnější

Pěkný apartmán kousek od moře na jihu Španělska pořídíte za cenu panelákového bytu na pražském sídlišti. Opravdu. Překvapivě výhodně ve srovnání s tuzemským trhem vyjdou i nemovitosti v dalších oblíbených turistických destinacích. I v sousedním Rakousku, kam tak rádi vyrážíme v zimě na lyže a v létě na kola a pěší túry.

Není divu, že my Češi čím dál častěji kupujeme prázdninové bydlení v zahraničí. Není to totiž jen o ceně. Koupit nemovitost v zahraničí nikdy nebylo jednodušší. Mezinárodní realitní portály, například Igluu, vám zobrazí nabídky z celé a nezajímá je, odkud jste. Stejně tak je to jedno prodávajícím. Ti ocení hlavně to, že se vám dá věřit a že včas zaplatíte požadovanou cenu.

Hypotéka na dům v zahraničí není problém

Bojíte se, že když přijdete do banky s žádostí o hypotéku na dům v zahraničí, bankéř vám napálí nesmyslné podmínky, nebo se vám rovnou vysměje? Kdepak. U nás v ČSOB na to máme jako jedna z mála českých bank dokonce speciální Hypotéku bez hranic. Hypotéku střiženou na míru všem zájemcům o nemovitost v cizině. Vyřizujeme jich poslední dobou čím dál víc a rádi pomůžeme i vám.

U Hypotéky bez hranic posuzujeme stejná kritéria jako u českých nemovitostí a nabízíme i srovnatelné podmínky. To znamená stejnou sazbu jako u běžné hypotéky, sjednání a vedení zdarma nebo možnost využít až 30 % z hypotéky na vybavení.

Jeden důležitý rozdíl oproti běžné hypotéce tu přeci jen je – sice nakupujete nemovitost v zahraničí, ručíte ale nemovitostí v Česku. Hypotéku bez hranic proto využijete zejména tehdy, pokud bydlíte ve vlastním a v zahraničí si kupujete svou druhou nebo třetí nemovitost. Nebo pokud vám bude ochotný ručit někdo z blízkých.

Příjemnou zprávou také je, že pokud vám ještě nebylo 36 let, půjčit si můžete až 90 % z ceny nemovitosti v zástavě a odhad zastavované nemovitosti máte zdarma.

Kdo si na co bere Hypotéku bez hranic

Průměrná výše naší Hypotéky bez hranic je 3,5 milionu Kč, nejčastěji na nemovitosti ve Španělsku, Chorvatsku, Itálii a Rakousku. Nejvíce zájemců máme z Prahy.

Pokud se zrovna chystáte na dovolenou, klidně se můžete přímo na místě porozhlédnout i po pěkném apartmánu, bytu nebo domečku. Je pak na vás, jestli se do něj přestěhujete natrvalo, nebo do něj budete jen jezdit na dovolenou.