DIGI novinky: Ve Smartu přibyla trvalá blokace karty

DIGI novinky: Ve Smartu přibyla trvalá blokace karty

Když svou kartu ztratíte nebo vám jim ukradnou, co nejdřív ji trvale zablokujte. Nemusíte nikam volat: trvalou blokaci i vydání nové karty odteď vyřídíte ve Smartu. Mrkněte, jak to přesně funguje a co nového ještě v našem mobilním bankovnictví ČSOB Smart najdete.

Kvůli trvalé blokaci karty už nemusíte nikam volat

TIP: Dočasná blokace, která je ve Smartu už dlouho, ve výše uvedených případech nestačí. Objevte, jak postupovat při ztrátě karty, kdy použít dočasnou a kdy trvalou blokaci.

K čemu trvalá blokace slouží? Je to taková záchranná brzda, za kterou doporučujeme zatáhnout, jakmile vám vaši kartu ukradnou, ztratíte ji, případně máte podezření, že vám ji někdo zneužil. Stejně tak i v případě, že si prostě jen nejste 100% jistí, že je karta v bezpečí a že se k ní nemůže dostat nikdo cizí.

Přejeme vám, abyste trvalou blokaci v nejbližší době nepotřebovali. Ale když na to přijde, tady je návod, jak na to:

  1. V hlavním menu Smartu „Přehled“ najděte „Platební karty“. Vyberte tu kartu, kterou chcete trvale zablokovat.
  2. V záložce „Nastavení“ sjeďte až dolů na „Zablokovat kartu“. Klikněte na tlačítko „Trvale zablokovat“ a vyberte důvod.
  3. Hotovo, karta je zablokovaná, hned vám vyrobíme novou. Platební údaje k nové kartě najdete ve Smartu okamžitě, abyste mohli dál platit mobilem a chytrými hodinkami.

Přiřazování kategorií ve Smartu je přehlednější

Abyste se rychleji zorientovali v pohybech na účtu (historii plateb), zpřehlednili jsme vám automatické přiřazování kategorií. A pokud se stane, že jsme se s kategorií netrefili, jednoduše si ji v detailu platby změníte na jinou.

Mimochodem, v pohybech už nějakou chvíli funguje plnohodnotné fulltextové vyhledávání až 5 let dozadu. Přečtěte si,co to fulltextové vyhledávání je a jak vám pomůže.

03/2023

Přečtěte si také

Tipy a návody
Od 26. října už internetové platby kartou ČSOB nestačí potvrzovat pouze SMS kódem. Abychom splnili pravidla nové evropské směrnice, zaplatíte online pouze s aplikací Smart klíč.
Tipy a návody
Co s hromadou mincí, jakmile naplníte prasátko? Zajděte do banky nebo na poštu a vložte si je zdarma na účet. Přečtěte si, jak na to.
Tipy a návody
Vzpomenete si na své limity na své platební kartě? Jak často je měníte? A k čemu je to dobré? Pojďme si objasnit, jaké funkce vlastně limity na kartách mají.